Omdömen från tidigare kursdeltagare

Allt har varit superintressant, har lärt mig så mycket om etableringsmetoder som hade (om jag vetat tidigare :D) underlättat mitt arbete i trädgården. Att inte allt behöver grävas fram och skapas utan kan byggas upp och därmed förbättra underliggande vegetation. Mycket bra studiematerial att ta del av.

Lärorikt, hade velat att kursen fortsatte flera veckor till. Har verkligen varit en inspirationskälla.

Helt ny värld, hade aldrig tänkt på min trädgård ur detta perspektiv tidigare. Att använda amträd och skapa områden med bördig mark där ännu mer vill växa. Har alltid haft fokus på ätbart, men detta blev ytterligare en stor tillgång i hur en trädgård kan planeras. Att träd, buskar och örter kan bidra och skapa en god balans. Intressant, lärorikt, trevligt och jättebra att zoom-kurser används. Bor i zon 5, här kan det vara ganska svårt att hitta trädgårdskurser.

Inspirerande. Heltäckande.

Inspirerande. Konkreta förslag på vad som går att göra.

För kort, hade velat att kursen fortsatte flera veckor till. Har verkligen varit en inspirationskälla.

inspirerande, givande

Kursen gav mig nya ideer om mitt odlande, bla att sluta gräva.

Den har varit väldigt informativ, glädjefull och den fick mig att bli betydligt mindre stressad inför min egen trädgård. Den hade varit helt bortglömd innan vi kom hit och kändes som ett omöjligt uppdrag men jag har så många idéer nu som faktiskt är genomförbara utan att jag arbetar ihjäl mig för att producera mat till min familj. Den har även fått mig att se på mina ytterområden som tillgångar och inte bara jobbiga sly och övervuxna områden.

Inspirerande, givande och kunskapsrikt. Jag känner att jag fått en bra grund att stå på både teoretiskt och praktiskt.

Informativ, innehållsrik och intressant. Mycket teori att ta med sig i det praktiska arbetet.

Intressant kurs som sådde ett frö i lusten att gå vidare inom ämnet, dels att utveckla sin egen trädgård men också att sprida vidare kunskapen till andra.

Mycket intressant, massor av info att bearbeta och överföra till min stora tomt. Över förväntan, fått många ideer. Ylvali är väldigt inspirerande. Kan bara beundra det arbete de gjort hos sig och att de delar med sig till alla som vill.

Inspirerande, lärorik, så taggad på att få köra igång själv!

JÄTTEBRA!!! Rekommenderas åt alla, både ny och mer erfaren, som vill lära sig mer om skogsträdgård. TACK Ylvali för din generositet och ditt engagemang!

Den var inspirerande, den var späckad med fakta. Det var generöst att dela så många filmer och artiklar och föreläsningar samt tips. Filmen om hur man ska tänka med vindskydd och design var också lärorik.Helt suveränt bra föreläsningar av er båda Ylvali och Dagar. Vill verkligen tacka er den här kursen innehöll mycket mer än jag någonsin kunnat förvänta mig. Du gav så bra och alltid genomtänkta svar.

Den var både inspirerande och handfast. Fantastiskt med listor på växter och att man får tillgång till de vackra och innehållsrika ppt-presentationerna. Ovanligt med en kurs där jag kan gå direkt från kursen till att skapa min egen skogsträdgård.

Jag tyckte att kursen var väldigt bra i sin helhet. Bra med utskick innan och lite egen läsning. Intresserad och kunnig ledare. Bra uppföljning och många bra tips och hänvisningar till fortsatt läsning.

Bra introduktion till skogsträdgårdsodling, och ger en blodad tand. Flexibelt och bra om man inte kan "gå" på en kurs att det går att ta igen i efterhand!

Intressant, professionellt - mycket vetande - god blandning att ta in andra gästföreläsare - varierat - väldokumenterat - mycket skriftligt material. Stor kunnighet. Jag är SÅ nöjd.

Inspirerande, lärorik och gav nya sätt att lösa problem

En väldigt ambitiös kurs med en engagerad kursledare som generöst delat med sig av fakta, reflektioner och egen erfarenhet.

Spännande, aha-upplevelse och inspirerande.

Toppen med en onlinekurs så att man kan vara med oavsett i Sverige man bor. Mycket bra blandning med föreläsningar, informationsspäckade filmer, frågestunder och skriftligt material. Bra blandning mellan känslan av att få vara ute i er skogsträdgård och sitta inne i klassrummet - även om jag satt framför min dator hela tiden. Stort tack för en mycket matnyttig och bra kurs!

Mycket lärorik och inspirerande kurs! Jag uppskattar särskilt kombinationen mellan teori och praktiska färdigheter samt att det har varit möjligt att titta på zoommötena i efterhand då man missat ett tillfälle.

Bra med ett dokumenterat arbetssätt för en riktig skogsträdgård. Bra att Ylvali också var öppen med vilka misstag de begått i sin etablering.

Intressant, kunskapsgivande o härligt med alla bilder, filmer o att se uppifrån vilket är lättare att förstå. Att du ger så mycket av dej själv o egna erfarenheter.

Jag är så glad att jag av en slump hittade kursen, har denna sommar flyttat från storstan till mitt landställe permanent för att skapa en hållbar plats att leva på. Nu är jag mycket mer trygg och säker på hur jag ska göra. Har duttat men kan nu göra en helhetsplanering. Från de stora till det lilla, mycket hjälpsamt. Inser vilken potential min trädgård har.

En ögonöppnare, man börjar tänka i andra banor och ser sin trädgård på ett annat sätt

Jag kan bara säga att den varit över förväntan!

Fantastiskt bra

Bra! Intressant och inspirerande.

Kursen har varit bekräftande, satt ord på handling och visat på utvecklingsmöjligheter

Gemytlig och personlig, informativ

Inspirerande. Deltagandet har fått mig att komma igång med förberedelser för ett lite större projekt med "solfickor"/skogsträdgårdsstråk i kanterna mellan gräsmatta/ grönsaksodling och naturtomtsdelen där jag bor.

Jag har fått inspiration och kunskap och en enorm lust att komma igång med denna typ av odlande. Alla inblandade lärare: kunniga och sympatiska.

Den har givit en grundläggande kunskap om vad skogsträdgård är.

Väldigt god struktur, bra pedagogiskt upplagd så att det blev enkelt att förstå. Trevliga filmer att titta på som instuderingsmaterial.

Kursen har varit mycket inspirerande och välplanerad. På så få tillfällen har jag lärt mig väldigt mycket mer om odlandet i en skogsträdgård.

För mig har den varit bra, jag hade från början tänkt mig en fruktträdgård men jag hoppas att det nu blir något bättre. Kursen har givit mig kunskap som hjälper mig.

Det har varit intressant, lärorikt och inspirerande. Jag är väldigt peppad att starta upp min skogsträdgård och experimentera där med det jag lärt mig under kursen!