Laga mat med fleråriga grönsaker och örter

Tillbaka
Kategori
Svårighetsgrad
Foto: Sara Vitale

I den här lektionen får du lära dig hur fleråriga grönsaker, kryddor och örter kan användas i matlagning. Dessa mångsidiga växter erbjuder ätbara delar som rötter, skott, stjälkar, blad, blommor, lökar och frön. Skördesäsongen för fleråriga grönsaker är lång och börjar tidigt – många är som allra godast när bladen är späda på våren, som trädgårdssyra, piplök, lungrot, ramslök och myskmalva. Andra, som löparfetblad, sköldsyra och sandsenap, kan skördas under hela säsongen.

Ylvali visar hur fleråriga grönsaker och örter kan bli en naturlig del av nästan all matlagning. Du får tips på hur deras smaker och egenskaper kan lyfta olika rätter och tillbehör på ett kreativt och enkelt sätt. Utöver grönsakernas blad utforskar vi också hur trädens och buskarnas skott, blad, frön, rötter och blommor kan användas i köket på spännande sätt.

Som en bonus ingår ett kompendium med inspirerande recept som hjälper dig att komma igång med att använda fleråriga grönsaker i din matlagning.

Kursinformation

Nybörjare

Kategorier:

Ylvali Falk Groblad Ylvali Falk Groblad Författare

Om kursledaren

Ylvali är en passionerad odlare sedan 2006 och har byggt upp och utvecklat otaliga kvadratmeter ettåriga och perenna grönsaker samt planerat och anlagt över 5000 kvadratmeter skogsträdgård.

Livslång åtkomst

REA Det ursprungliga priset var: 59,00 kr.Det nuvarande priset är: 29,00 kr. inkl moms
rean slutar december 31, 2024

Obegränsad tillgång till innehållet

Vad andra har sagt


Vi använder Cookies, genom att surfa på hemsidan godkänner du det.  Vår policy