Gårdens produkter

Vi säljer grönsaker och egentillverkade livsmedel. Du hittar oss på REKO-ringar i Älmhult och Växjö.


Du kan också komma förbi och köpa direkt från gården.

Kontakta oss innan och bestäm en tid. 0768 037 708 eller 0734 660 804.


Produktlista:


Veckans grönsakskasse, 220 kr

---50 kr rabatt mot ordinarie pris---

som innehåller; tomater, gul lök, rädisor, morötter, chili, potatis, vindruvor/bär från skogsträdgården och grönkål. Beroende på tillgång kan innehållet variera lite och ofta skickar vi med något litet extra.

Ätliga blombukett, 30 kr

En mix av gurkört, ringblomma, malva, krasse, kungsmynta, kärleksört med flera som kan användas till dekoration och i sallad.


Frukt:

Äpple, 30 kr, 1 kg


Grönsaker och örter i lösvikt:

- Gul lök, stora, torkade 40 kr/kg

- Grönkål, ca 200 g, 25 kr

- Rucola, 100 g 25 kr

- Rädisor i knippen, 25 kr

- Pumpa, 1 st, stora, 40 kr

- Mynta i knippe, 20 kr

- Te örter i knippe, 15 kr. En blandning av myntor, citronmeliss, spansk körvel, fjärilsranka (ev. fler). En smakupplevelse direkt från skogsträdgården.

- Kronärtskocka, 1 st, 25 kr

- Tomater, 1 kg, 90 kr

- Stjälkselleri, knippe, 30 kr

- Rotselleri, 1 st, 20 kr

- Citronmeliss, knippe, 20 kr

- Salvia, knippe, 20 kr

- Persilja, knippe, 20 kr

- Vitlök, 1 st, 15 kr


Örtsalt, 120 g, 45 kr. Innehåller: Havssalt, oregano, persilja, dill, fänkål, basilika, lök, libbsticka, gräslök, vitlök, krasse, selleri, citronmeliss, pepparrot, mynta, spansk körvel och löktrav.


Te, svart med mynta och citronmeliss, 50 g 50 kr. Med smak av ros, malva och ringblomma.


Schisandra Té, 25 g, 50 kr. En blandning av Schisandra, Sejak, ringblomma och malva. Schisandra innehåller ett ämne som ger liknande effekt som koffein. Den har flera medicinala effekter; bland annat ökad stresstålighet, ökad reaktionsförmåga och förbättrad koncentrationsförmåga. Sejak är ett högklassigt koreanskt ekologiskt grönt te.


Naturligt Godis:

Bären och frukterna till vårt godis är odlade i vår skogsträdgård. Vi handplockar och tillverkar godiset själva. Vi dekorerar det med med ätliga blad och blommor och vi använder banan eller ekologiskt socker som sötning.

Med eller utan socker: 15 kr/st, 8 för 100 kr. Följande smaker;

Utan socker:

Blåbärstry & mullbär

Jordgubbe & röda vinbär

Svarta vinbär

Äpple & chili

Krusbär

Med eko socker:

Aronia, blåbär & äpple

Äpple, hallon, plommon, rosenkvitten, vinbär, krusbär & banan

Hallon & mullbär

Röda vinbär

Mullbär

Svarta vinbär

Krusbär


Utsäde, Sättvitlök, 35 kr / styck


Plantor från vår plantskola:


Buskar:

- Rosenkvitten, 100 kr. Härlig lågväxande fruktbuske för soliga lägen. Frukten kokta till mos och sylt. Frukten kan också rivas ner och användas i dressing. Frukten är rik på pektin och innehåller dubbelt så mycket C-vitamin som apelsiner.

-Blåbärstry, 150 kr. Härdig buske som blir ca 1,5 meter med mörkblå stora avlånga bär, mognar juli-aug. Trivs i sol-halvskugga, zon 1-7. Blommorna ger mycket nektar och gynnar humlor och bin.

- Fjärilsbuske, 200 kr. Buddleja davidii. Blommorna har en otrolig attraktionskraft på fjärilar men också på många andra pollinerande insekter. Busken blir ca 2,5 meter och trivs i soligt och skyddat läge. Trivs bäst i ett soligt och väl skyddat läge. Jorden skall vara näringsrik och väldränerad.

- Röda vinbär, 100 kr

- Svarta vinbär, 100 kr

- Rönnsumak (Staghorn sumac), 100 kr


Fleråriga grönsaker/örter:

- Sköldsyra, 50 kr. Bladen smakar bäst om den står i något skuggiga lägen och den vill helst ha en fuktighetshållande jord. Det är den godaste av alla syrorna och bladen kan användas i sallader under hela odlingssäsongen. Flerårig.

- Lungrot (Gode Henriks målla) 50 kr. Odlas för sina mycket näringsrika blad, blomställningar och skott. Är nära släkt med mjölmålla (Quinoa) och lungrotens frön används på samma sätt. Flerårig.

- Pepparmynta, 45 kr.

- Ingefärsmynta, 45 kr.

Träd:

- Skogslind, 50 kr

______________________________________________________________

Betalning sker i förskott med Swish till 123 300 90 32, mottagare Groblads permakultur. Lämna gärna tillbaka retur burkar, flaskor och papperskassar. Tack på förhand!


Vi som odlar heter Ylvali och Dagar Groblad. I köksträdgården och fältodlingen samodlar vi mycket av våra ettåriga grönsaker med medicinalväxter, buskar, örter och träd. Vi täckodlar och använder oss mycket av gröngödsling för att undvika öppen jord. Förutom gröngödsling använder vi även hästgödsel från närområdet i odlingarna. Jorden grävs sällan om och då bara lätt på ytan för att rensa ogräs och skapa en såbädd. Det gynnar mikrolivet och ger oss en levande jord som växterna älskar. I vår skogsträdgård odlar vi en mångfald av olika växer, buskar, klätterväxter och träd.


Maten vi får från vår skogsträdgård är mycket varierad och man kan skörda färska frukter, bladgrönsker, örter eller rötter en stor del av året. En fördel med fleråriga grönsaker är att de har större rotsystem än de ettåriga grönsakerna vilket gör att de vanligtvis har högre innehåll av mineraler, vitaminer och proteiner. Vi har två växthus där vi under sommaren odlar tomat, gurka, chili och paprika. Vi odlar småskaligt med principer från permakulturen och allt arbete sker med handkraft.